Reebiefstuk met berenburgsaus

Reebiefstuk met berenburgsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 reebiefstukjes van 180 gram
  • ½ deciliter Port
  • 2 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter WildFond
  • 3 eetlepel(s) Berenburg
  • 1 Plak Kruidkoek zonder sucade en/of gember
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 2 jeneverbessen
  • 50 gram ijskoude klontjes boter

Instructies

Bereiding van de biefstuk

  • Bak de biefstukjes kort en fel aan zonder peper en zout in half olie en half boter (zodat het vlees aan de binnenkant mooi rood blijft).
  • Bewaar het vlees op een warme plaats en breng op smaak met peper en zout.

Bereiding van de saus

  • In de pan waarin de reebiefstukjes zijn gebakken de port, Beerenburg, wildfond, rode wijn en kruidkoek toevoegen samen met kruidnagel, laurierblad en de jeneverbessen.
  • Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3.
  • Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat.
  • De saus mag nu niet meer koken, anders gaat deze schiften.
  • Leg de biefstukjes, die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen.
  • Lekker als garnituur bij dit gerecht is een aardappel-knolselderij puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild
Land van herkomst Friesland / Nederland