Rendang van kalfsvlees
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) wokolie
- 2 uien in partjes
- 600 g kalfslappen in stukjes
- 1 kuipje Boemboe voor rendang vlees Conimex
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 4 eetlepel(s) seroendeng
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.
- Schep de boemboe en 2½ dl water erdoor en stoof het vlees, met de deksel op de pan, in 1½ uur helemaal gaar.
- Let erop dat het vlees niet droog kookt, voeg dan nog wat extra kokend water toe.
- Neem als het vlees gaar is de deksel van de pan en laat zonodig het vocht op een halfhoog vuur nog iets inkoken.
- Schep het vlees regelmatig om, om aanbranden te voorkomen.
- Bestrooi het vlees met de bosui en de seroendeng.
- Lekker met pandanrijst en sajoer boontjes.