Rendang van kalfsvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) wokolie
  • 2 uien in partjes
  • 600 g kalfslappen in stukjes
  • 1 kuipje Boemboe voor rendang vlees Conimex
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 4 eetlepel(s) seroendeng

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.
  • Schep de boemboe en 2½ dl water erdoor en stoof het vlees, met de deksel op de pan, in 1½ uur helemaal gaar.
  • Let erop dat het vlees niet droog kookt, voeg dan nog wat extra kokend water toe.
  • Neem als het vlees gaar is de deksel van de pan en laat zonodig het vocht op een halfhoog vuur nog iets inkoken.
  • Schep het vlees regelmatig om, om aanbranden te voorkomen.
  • Bestrooi het vlees met de bosui en de seroendeng.
  • Lekker met pandanrijst en sajoer boontjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

E&J Gallo, White Zinfandel, rosé , USA
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië