Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor 1 taartvorm (ca. 26 cm doorsnede)
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- 500 g ricotta
- 100 g suiker
- 3 ei
- 1 tl citroen onbehandeld
- Poedersuker en citroenmelisse voor de garnering
Voor de vruchtentopping
- 250 g Aardbeien
- 50 g poedersuiker
Instructies
- Oven op 180⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.
- Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
- Bakvorm invetten, het deeg uitrollen en het bakpapier verwijderen.
- Het deeg in de vorm leggen.
- Met het overgebleven deeg de randen versterken.
- Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel.
- Al roerend de suiker geleidelijk toevoegen.
- Giet het mengsel in de bakvorm.
- In de oven op het onderste rek in ca. 45 min. goudbruin bakken.
- De helft van de aardbeien met de poedersuiker pureren.
- Met de overige aardbeien en de melisse garneren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.