Ricottataart met verse aardbeien

Ricottataart met verse aardbeien

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 1 taartvorm (ca. 26 cm doorsnede)

Voor de vruchtentopping

  • 250 g Aardbeien
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Oven op 180⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.
  • Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
  • Bakvorm invetten, het deeg uitrollen en het bakpapier verwijderen.
  • Het deeg in de vorm leggen.
  • Met het overgebleven deeg de randen versterken.
  • Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel.
  • Al roerend de suiker geleidelijk toevoegen.
  • Giet het mengsel in de bakvorm.
  • In de oven op het onderste rek in ca. 45 min. goudbruin bakken.
  • De helft van de aardbeien met de poedersuiker pureren.
  • Met de overige aardbeien en de melisse garneren.

Notities / Tips / Wijnadvies

De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch