Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram ketanmeel
  • 5 eetlepel water
  • 100 gram basterdsuiker
  • 4,5 dl water
  • 2 blaadje(s) djeroekpoeroet

Instructies

  • De Javaanse suiker met het koude water en djeroekpoeroetblaadjes tot stroop koken en zeven.
  • Meng hiervan een half kopje door het ketanmeel met het lauwe water, en kneed van dit deeg kleine balletjes.
  • Kook deze balletjes in heet water tot ze boven komen drijven. 
  • Haal ze er uit en doe ze in een zeef en laat ze uitlekken. 
  • De balletjes worden door de stroop gerold en in kopjes of in pisangbladeren opgediend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch