Rijst met roergebakken spinazie

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram biologische zilvervlies rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 75 gram cashewnoten
  • 4 el. olijfolie
  • 300 gram panklare spinazie
  • ½ tl. salie
  • ½ tl. hollandse tuinkruiden
  • 4- seizoenpeper met molen
  • zeetzout met molen
  • 75 gram oude geraspte kaas

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel de knofllok en de sjalotjes en snijd ze klein.
  • Hak de cashewnoten grof, verhit de wok en rooster de noten goudbruin.
  • Schep de cashewnoten in een schaaltje.
  • Verhit 2 el. olie in de wok en fruit de knoflook en het sjalotje 1 min.
  • Schep de spinazie in delen erdoor.
  • Laat de spinazie op hoog vuur al omscheppend slinken en laat het vrijgekomen vocht verdampen.
  • Schep de rijst, de salie en de Hollandse tuinkruiden door de spinazie, verwarm nog 1 min. en breng het gerecht op smaak met zeezout en 4-seizoenenpeper uit de molen.
  • Schep de rijst metspinazie op 2 verwarmde borden en strooi de cashewnoten erover.
  • Maal er nog wat peper boven en sprenkel er wat olijfolie over.
  • De geraspte kaas er apart bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Nederland