Rijstschotel met kip en kerriesaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 500 ml tuinkruidenbouillon (van een tablet0
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 appels geschild, klokhuis eruit en in stukjes
  • 3 eetlepel(s) boter
  • 400 g kip
  • 1 zak diepvries sperziebonen (à 450 g)
  • 1 pak Verstegen Kerriesaus voor Kip en Groenten 3 x 80 ml
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de rijst in de bouillon gaar.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de kipfiletblokjes in 3 minuten lichtbruin.
  • Kook de sperziebonen in weinig water 6 - 8 minuten.
  • Giet ze af.
  • Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 minuut mee.
  • Appel toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Schep de rijst door de kip.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Prik gaatjes in de verpakking van de kerriesaus en in de magnetron op 600 Watt in 30 seconden verwarmen.
  • Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Hardys Bin 141 Coilombard/Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst