Ris de veau au Chablis

Kalfszwezerik met Chablis
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kalfszwezerikken
  • 100 gram boter
  • 100 gram gekookte ham
  • 200 gram champignons
  • 20 gram bloem
  • 4 stukken casino wit
  • 1 deciliter chablis
  • 3 sjalotjes
  • laurierpoeder
  • tijmpoeder
  • peper
  • zout
  • frituurvet

Instructies

  • De stukken casinobrood moeten 6 cm. dik zijn.
  • Laat de kalfszwezerik een uur wellen in koud water en ververs dit meermalen.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in, giet ze af haal er het vlies af en alle ongerechtigheden.
  • Laat de zwezerik onder druk afkoelen.
  • Snij de ham julienne, lardeer er de zwezerik mee zoals men dat met spek doet.
  • Smelt wat boter in een pan, geef er de zwezerik bij, strooi hier zout en peper over, doe de deksel op de pan en laat het een uurtje zachtjes smoren.
  • Maak ondertussen de champignons schoon, snij ze in vieren en sauteer ze in wat boter.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn, geef ze bij de champignons en laat ze wat kleur krijgen.
  • Geef er dan de chablis bij, wat laurier en tijmpoeder en laat nog 10 minuten op zacht vuur koken.
  • Maak van de bloem en wat boter door kneden een beurre manie, en bind de champignons met deze boter.
  • Snij de korsten van het brood en haal de stukken brood voorzichtig uit. Laat wanden en bodem van de bakjes 2 cm. dik. Zorg dat er 4 gelijke bakjes ontstaan en bak deze bakjes in fritesvet van 180 graden Houdt ze warm. Snij de zwezerik in brunoise. Klop de rest van de boter in vlokjes door de saus, meng de saus goed met de zwezerik in de pan van de zwezerik. Vul de bakjes met dit mengsel en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk