Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram risotto rijst
- 350 gram courgette versnipperd tot kleine stukjes
- 2 bospaddenstoelenbouillontabletten funghi & porcini
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- glas droge witte wijn
- olie of boter om in te bakken
- peper & zout
- geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie boter of margarine om af te romen
Instructies
- Maak bouillon van ruim een halve liter water en de bouillontabletten.
- Doe de olie in de pan en verhit deze (op een matig vuur) en voeg de gesnipperde ui toe en blijf deze ongeveer twee minuten doorroeren totdat ze glazig zijn.
- Voeg dan de knoflook, een beetje peper en de rijst toe.
- Laat dit alles ongeveer twee minuten mee smoren.
- Voeg dan een flinke scheut bouillon toe.
- Op het moment dat de rijst de bouillon heeft opgenomen voeg je pas opnieuw een scheut hete bouillon toe.
- Blijf dat herhalen en voeg tussendoor een keer de witte wijn toe.
- Voeg de stukjes courgette toe en houd het geheel gedurende 15 minuten zachtjes aan de kook totdat de rijst gaar is (afhankelijk van welke rijst je gebruikt – lees goed de verpakking en proef uiteraard zelf tussendoor).
- Wanneer de risotto gaar is, doe dan 3 eetlepels geraspte kaas en een flinke scheut olijfolie of een flinke klodder boter door de rijst en roer het geheel goed door elkaar.
- Zelfs diverse Italiaanse vrienden prefereren een flinke klodder roomboter om de risotto mee af te romen boven ‘hun’ eigen olijfolie
- Proef de risotto en breng deze eventueel op smaak met wat zout en peper (pas goed op met zout omdat de bouillon en de kaas al veel zout bevatten).
- Serveer met geraspte kaas.