Risotto met gemberkip en asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Risotto met gemberkip en asperges

Risotto met gemberkip en asperges

Categorie gevolgelte, rijst
Keuken Italië
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 250 gr maïskipfilet in reepjes
  • zout versgemalen peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 500 gr groene asperges in stukjes van ± 5 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak wilde en witte rijst Lassie, 250 gr
  • 2 lente-uitjes in stukjes van 6 cm
  • 4 dl gevogeltefond pot
  • 50 gr Parmezaanse kaas aan één stuk

Hoe maak ik het klaar

  • Bestrooi de kipfilet met zout, peper en gember.
  • Kook de asperges ± 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze daarna onder koud water af.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipreepjes omscheppend rondom bruin.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de rijst en de lente-ui toe en bak die omscheppend ± 2 minuten mee.
  • Temper het vuur.
  • Schenk er 2 dl fond bij en blijf roeren tot alle vloeistof is opgenomen.
  • Voeg de asperges toe.
  • Voeg de rest van de fond in ± 10 minuten beetje bij beetje toe en laat die al roerend door de rijst opnemen.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas in vlokken en roer de helft van de kaas door de risotto.
  • Garneer de risotto met de rest van de kaas.