Riz à la Valencienne

(Valenciaanse rijst)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • 1 dikke plak gekookte ham
  • 1 ui
  • 100 g boter
  • 2 eetlepel(s) diepvrieserwtjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 80 g champignons
  • 1 bouquet garni

Instructies

  • Schil de ui en hak ze fijn.
  • Was de paprika's en snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Smelt 20 g boter in een pan en voeg de champignons toe en bestrooi met zout en peper.
  • Bak tot al het vocht verdwenen is.
  • Haal ze uit de pan en hou apart.
  • Smelt weer 20 g boter en bak hierin de stukjes paprika gedurende 5 minuten.
  • Zet deze ook apart.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Smelt 30 g boter en voeg er de gehakte ui bij en bak deze gedurende 3 minuten en voeg dan de rijst erbij.
  • Bak deze tot hij glazig wordt en voeg dan 3½ dl water, de hamblokjes en bouquet garni toe.
  • Breng aan de kook.
  • Bedek de pan en zet ze 20 minuten in een oven van 160º C.
  • Als de rijst klaar is, haal dan het bouquet garni eruit, voeg er 30 g boter, de champignons, paprika en de erwtjes bij.
  • Serveer op een voorverwarmde dienschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Spanje