Riz à la Valencienne
(Valenciaanse rijst)
Ingrediënten
- 200 g rijst
- 1 dikke plak gekookte ham
- 1 ui
- 100 g boter
- 2 eetlepel(s) diepvrieserwtjes
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 80 g champignons
- 1 bouquet garni
Instructies
- Schil de ui en hak ze fijn.
- Was de paprika's en snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
- Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
- Smelt 20 g boter in een pan en voeg de champignons toe en bestrooi met zout en peper.
- Bak tot al het vocht verdwenen is.
- Haal ze uit de pan en hou apart.
- Smelt weer 20 g boter en bak hierin de stukjes paprika gedurende 5 minuten.
- Zet deze ook apart.
- Snij de ham in blokjes.
- Smelt 30 g boter en voeg er de gehakte ui bij en bak deze gedurende 3 minuten en voeg dan de rijst erbij.
- Bak deze tot hij glazig wordt en voeg dan 3½ dl water, de hamblokjes en bouquet garni toe.
- Breng aan de kook.
- Bedek de pan en zet ze 20 minuten in een oven van 160º C.
- Als de rijst klaar is, haal dan het bouquet garni eruit, voeg er 30 g boter, de champignons, paprika en de erwtjes bij.
- Serveer op een voorverwarmde dienschaal.