Rode sla met appel en zure room
Frisse rode sla met zoetzure appel en een romige dressing van zure room.
Equipment
Ingrediënten
- 1 appel zachtzuur
- Bloemkoolroosjes rauw
- Citroensap
- Honing dun
- Olie
- Rode sla
- Zure room
- Azijn
Instructies
- Verdeel de rode sla in blaadjes, verwijder de nerf, was en droog de blaadjes.
- Schil de appel en snijd in stukjes.
- Roer een saus van zure room, citroensap en honing.
- Schep de appel door de saus.
- Maak de sla aan met de saus.
- Marineer de bloemkoolroosjes in olie en azijn.
- Garneer de salade met de bloemkoolroosjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Het sausje is ook heerlijk met ijsbergsla.
Wijnadvies:
Een fruitige, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g