Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 Scheutje olijfolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 400 gram rode ui in ringen gesneden
- 50 ml witte wijn
- 750 ml kippenbouillon
- 1 takje tijm geritst
- 50 ml cognac
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het fornuis.
- Bak hierin de uien en knoflook aan en laat ze 15 minuten zachtjes garen.
- Blus af met witte wijn en voeg de kippenbouillon en tijm toe.
- Breng de soep aan de kook en laat het geheel vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 30 minuten.
- Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met cognac, peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze rode uiensoep met stokbrood uit de oven, gegarneerd met gegratineerde Parmezaanse kaas voor een heerlijke toevoeging.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze romige uiensoep.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g