Romige Rode Uiensoep met een Vleugje Cognac

Rode uiensoep

Romige Rode Uiensoep met een Vleugje Cognac

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 400 gram rode ui in ringen gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 takje tijm geritst
  • 50 ml cognac
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het fornuis.
  • Bak hierin de uien en knoflook aan en laat ze 15 minuten zachtjes garen.
  • Blus af met witte wijn en voeg de kippenbouillon en tijm toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat het geheel vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 30 minuten.
  • Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met cognac, peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze rode uiensoep met stokbrood uit de oven, gegarneerd met gegratineerde Parmezaanse kaas voor een heerlijke toevoeging.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze romige uiensoep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij