Rode Wijnsaus

Rode Wijnsaus

Rode Wijnsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 25 gr boter
  • 25 gr ontbijtspek in stukjes
  • 1 wortel in stukken
  • ½ prei in stukken
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • 1 ui in stukken
  • 1 fles rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 10 witte peperkorrels geplet
  • 2 dl runderfond pot, 400 ml
  • 200 gr ijskoude boter in blokjes

Instructies

  • In 25 gr boter bak je het ontbijtspek in 5 minuten uit tot het knapperig is.
  • Voeg wortel, prei, bleekselderij en ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
  • Giet de rode wijn erbij.
  • Voeg tijm, laurier en geplette witte peperkorrels toe.
  • Laat de wijn zonder deksel inkoken tot 2 1/2 dl.
  • Voeg de runderfond toe en laat het geheel inkoken tot 3 dl.
  • Zeef de saus boven een kom en plaats deze op een pan met heet water.
  • Bind de saus door 175 gr boter in delen snel door de saus te kloppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de rode wijnsaus direct.
Deze saus is heerlijk bij rosbief, kalfsoesters en geroosterd lamsvlees.
Tip: Voeg het vrijgekomen braadvocht van het vlees toe voor extra smaak.
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Saus
Feestdagen etc Kerst