Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 25 gr boter
- 25 gr ontbijtspek in stukjes
- 1 wortel in stukken
- ½ prei in stukken
- 1 stengel bleekselderij in stukken
- 1 ui in stukken
- 1 fles rode wijn
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 10 witte peperkorrels geplet
- 2 dl runderfond pot, 400 ml
- 200 gr ijskoude boter in blokjes
Instructies
- In 25 gr boter bak je het ontbijtspek in 5 minuten uit tot het knapperig is.
- Voeg wortel, prei, bleekselderij en ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
- Giet de rode wijn erbij.
- Voeg tijm, laurier en geplette witte peperkorrels toe.
- Laat de wijn zonder deksel inkoken tot 2 1/2 dl.
- Voeg de runderfond toe en laat het geheel inkoken tot 3 dl.
- Zeef de saus boven een kom en plaats deze op een pan met heet water.
- Bind de saus door 175 gr boter in delen snel door de saus te kloppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de rode wijnsaus direct.
Deze saus is heerlijk bij rosbief, kalfsoesters en geroosterd lamsvlees.
Tip: Voeg het vrijgekomen braadvocht van het vlees toe voor extra smaak.
Deze saus is heerlijk bij rosbief, kalfsoesters en geroosterd lamsvlees.
Tip: Voeg het vrijgekomen braadvocht van het vlees toe voor extra smaak.
