Rodekool met appeltjes van C1000
Ingrediënten
- 800 g rodekool
- ½ deciliter rode port
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- zout
- 75 g rozijnen
- 2 appels
- 1 eetlepel aardappelmeel
Instructies
- Maak de kool schoon.
- Halveer de kool, snijd de stronk eruit en schaaf of snijd de kool in dunne reepjes.
- Kook de kool in 1dl water, met port, kruidnagels, kaneelstokje, rozijnen en zout (naar smaak) in +/- 25-30 minuten gaar.
- Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in dunne partjes.
- Kook de appel de laatste
- 10 minuten mee.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels koud water los en roer dit door het kookvocht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gehaktbal of braadworst en gekookte aardappelen.