Rodekool met appeltjes van C1000

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g rodekool
  • ½ deciliter rode port
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • zout
  • 75 g rozijnen
  • 2 appels
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Instructies

  • Maak de kool schoon.
  • Halveer de kool, snijd de stronk eruit en schaaf of snijd de kool in dunne reepjes.
  • Kook de kool in 1dl water, met port, kruidnagels, kaneelstokje, rozijnen en zout (naar smaak) in +/- 25-30 minuten gaar.
  • Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in dunne partjes.
  • Kook de appel de laatste
  • 10 minuten mee.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels koud water los en roer dit door het kookvocht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gehaktbal of braadworst en gekookte aardappelen.

Wijnadvies:

Hardy’s, Varietal range, Merlot, rood, Australië
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch