Roerbak tofu

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram paddestoelen grote exemplaren gehalveerd
  • 200 gram paksoi in stukken
  • 1 rode puntpaprika in dunne reepjes
  • 6 eetlepel(s) groentebouillon
  • 2 eetlepel(s) oestersaus
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 4 eetlepel(s) plantaardige olie
  • 0,5 blok tofu in blokjes
  • 3 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 2 eetlepel(s) geraspte gember
  • 1 teentje knoflook geperst
  • witte rijst of noedels

Instructies

  • Meng groentebouillon, oestersaus en sojasaus en zet weg.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu goudgeel in 3-4 minuten.
  • Haal de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schenk de olie uit de pan tot je nog 1 eetlepel olie overhoudt in de pan.
  • Doe er dan de paprika, bosui, gember en knoflook bij en roerbak enkele seconden. Schenk de saus van bouillon etc. in de pan.
  • Doe er dan de paddestoelen en de gebakken tofu bij en roerbak voorzichtig circa 1 minuut.
  • Doe er als laatste de paksoi bij en roerbak nog 1 minuut voorzichtig tot de paksoi begint te slinken.
  • Serveer onmiddellijk met de rijst of noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch