Roerbakschotel met eiermie
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gemberwortel van 4 cm of 4 theelepels gemberpoeder
- 2 uien
- 1 rode peper
- 250 g eiermie
- 400 g paksoi
- 200 g champignons
- 4 eetlepel(s) arachideolie of zonnebloemolie
- 100 g taugé
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 citroen het sap er van
- 2 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries
Instructies
- Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Schil de gemberwortel en snijd deze in kleine blokjes.
- Pel de uien en snipper deze.
- Hak de peper fijn.
- Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking, giet deze af en spoel er koud water over.
- Snijd de paksoi grof.
- Verdeel de geborstelde champignons in plakjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook, gember, ui en rode peper 1 minuut.
- Voeg paksoi, champignons en taugé toe en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de ketjap, het citroensap en de eiermie erdoor en warm al omscheppend goed door.
- Serveer het gerecht bestrooid met koriander in ruime kommen.
- Gebruik in plaats van bestek eens eetstokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van eiermie is pandanrijst of basmatirijst ook heel lekker.
Serveertip:
Een zoetzure komkommersalade smaakt prima bij dit gerecht.
Wijnadvies:
Frisse witte wijnen van Sauvignon: een witte Bordeaux, een Entre-Deux-Mers of een Italiaanse Soave (9-11°C).