Roerbakschotel met eiermie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gemberwortel van 4 cm of 4 theelepels gemberpoeder
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 250 g eiermie
  • 400 g paksoi
  • 200 g champignons
  • 4 eetlepel(s) arachideolie of zonnebloemolie
  • 100 g taugé
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 citroen het sap er van
  • 2 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries

Instructies

  • Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  • Schil de gemberwortel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Pel de uien en snipper deze.
  • Hak de peper fijn.
  • Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking, giet deze af en spoel er koud water over.
  • Snijd de paksoi grof.
  • Verdeel de geborstelde champignons in plakjes.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook, gember, ui en rode peper 1 minuut.
  • Voeg paksoi, champignons en taugé toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Schep de ketjap, het citroensap en de eiermie erdoor en warm al omscheppend goed door.
  • Serveer het gerecht bestrooid met koriander in ruime kommen.
  • Gebruik in plaats van bestek eens eetstokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In plaats van eiermie is pandanrijst of basmatirijst ook heel lekker.
Serveertip:
Een zoetzure komkommersalade smaakt prima bij dit gerecht.
Wijnadvies:
Frisse witte wijnen van Sauvignon: een witte Bordeaux, een Entre-Deux-Mers of een Italiaanse Soave (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Roerbakken / Wokken