Roergebakken spinazie met kalfsoesters

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg spinazie
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 2 tenen knoflook
  • ½ l gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kalfsoesters
  • zout
  • peper
  • 2 theelepel Italiaanse keukenkruiden

Instructies

  • Was en droog de spinazie.
  • Pel en snipper de ui.
  • Smelt 25 g boter in een steelpan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig.
  • Voeg de knoflook uit de knijper en de gezeefde tomaten toe.
  • Laat alles ongeveer 3 minuten op een laag vuur pruttelen.
  • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters in ongeveer 15 minuten lichtbruin en net gaar.
  • Het vlees moet van binnen roze van kleur zijn.
  • Draai de oesters halverwege de baktijd om.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Giet terwijl de oesters bakken de olijfolie in de wok.
  • Doe alle spinazie en de Italiaanse kruiden in de wok en roerbak de groente beetgaar.
  • Maak van de spinazie met behulp van een soep-opscheplepel als volgt halve bollen.
  • Schep de spinazie in de lepel en druk goed aan.
  • Verdeel de spinaziebollen over de borden.
  • Schep de tomatensaus eromheen.
  • Leg de oesters naast de spinazie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wist u dat de wok een ideale pan is om op een snelle manier spinazie gaar te maken?

Variatietip:

Neem in plaats van kalfsoesters kalfsschnitzels of kalfskoteletten.

Wijnadvies:

Gaat prima samen met nogal wat Chardonnays, zoals die uit Zuid-Afrika, Californië en Australië, maar ook uit het moederland Frankrijk (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Roerbakken / Wokken