Roergebakken spinazie met kalfsoesters
Ingrediënten
Instructies
- Was en droog de spinazie.
- Pel en snipper de ui.
- Smelt 25 g boter in een steelpan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig.
- Voeg de knoflook uit de knijper en de gezeefde tomaten toe.
- Laat alles ongeveer 3 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters in ongeveer 15 minuten lichtbruin en net gaar.
- Het vlees moet van binnen roze van kleur zijn.
- Draai de oesters halverwege de baktijd om.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Giet terwijl de oesters bakken de olijfolie in de wok.
- Doe alle spinazie en de Italiaanse kruiden in de wok en roerbak de groente beetgaar.
- Maak van de spinazie met behulp van een soep-opscheplepel als volgt halve bollen.
- Schep de spinazie in de lepel en druk goed aan.
- Verdeel de spinaziebollen over de borden.
- Schep de tomatensaus eromheen.
- Leg de oesters naast de spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wist u dat de wok een ideale pan is om op een snelle manier spinazie gaar te maken?