Romige aardbeienfool met wafelrolletjes

Romige aardbeienfool met wafelrolletjes

Een luchtige zomerse klassieker: deze romige aardbeienfool combineert frisse kwark, slagroom en zoete aardbeien in één heerlijk dessert.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje volle kwark 225 g
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 theelepels limoensap
  • 250 g aardbeien
  • 4 wafelrolletjes

Instructies

  • Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen.
  • Twee grote aardbeien apart houden voor garnering.
  • De rest van de aardbeien in een kom met een vork fijnmaken.
  • Slagroom bijna stijf kloppen.
  • Kwark, limoensap en basterdsuiker met een mixer tot een luchtige massa kloppen.
  • Fijngemaakte aardbeien luchtig door het kwarkmengsel scheppen.
  • Daarna de slagroom luchtig door het geheel spatelen.
  • Verdeel het mengsel over vier hoge glazen.
  • Zet minimaal één uur in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de overgehouden aardbeien in zeer dunne plakjes.
  • Garneer de aardbeienfool met plakjes aardbei en een wafelrolletje per glas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de fool ijskoud in een mooi glas voor een extra feestelijk effect.
Wijnadvies:

Een frisse, lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d’Asti past hier perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 16 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit / Zuivel
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch