Romige kabeljauwpuree

Romige kabeljauwpuree geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje, met een toefje verse peterselie en partjes citroen ernaast op een houten tafel.

Romige kabeljauwpuree

Een zachte en romige puree van kabeljauw, perfect te combineren met gekookte aardappelen.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1.2 kg kabeljauwfilets
  • 1 citroen
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ui
  • ½ liter olijfolie
  • 1 dl dikke room optioneel
  • 6 teentjes knoflook
  • Peper
  • 1 mespunt muskaat

Instructies

  • Week de kabeljauw een dag van tevoren in koud water en ververs het water regelmatig.
  • Snijd de vis in stukken en doe ze in een pan met ongezouten water.
  • Voeg de gehakte ui, tijm, laurierblad, kruidnagel en knoflook toe.
  • Breng aan de kook en haal de pan direct van het vuur.
  • Laat 10 minuten trekken.
  • Haal de vis uit de pan en stamp fijn met een vork of pureepers.
  • Roer er langzaam de hete olijfolie door, zoals bij mayonaise.
  • Voeg peper en muskaat toe en blijf roeren tot een gladde puree ontstaat.
  • Plaats op een warmwaterbad en meng er al roerend het citroensap en de room door.
  • Serveer direct met gekookte aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met knapperig brood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte droge witte wijn zoals een Muscadet.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 25 g | Vet: 24 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Saus / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden