Romige pastasaus met kipfilet

Romige pastasaus met kipfilet

Zomaar op een dag ontsprongen uit mijn culinaire brein en z'on succes. Iedereen hier vindt het heerlijk.
Porties: 4
Total time 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram doorregen gerookte spekreepjes
  • 800 gram kipfilet
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Flink wat verse gemalen zwarte peper
  • 1 grote rode ui
  • 3 grote tenen knoflook
  • 4 theelepel groene pesto
  • Flinke scheut witte wijn
  • Verse tijm
  • Verse salie
  • Verse rozemarijn
  • 250 gram champignons
  • Groot potje crème fraiche
  • Vleugje honing

Instructies

  • Snij de kipfilets in blokjes
  • Snipper de rode ui
  • Rasp de 3 tenen knoflook
  • Haal de blaadjes van de tijm (doe de takjes weg)
  • Snij de salie fijn
  • Doe zout naar smaak over de kipfilet blokjes
  • En ruim vers gemalen zwarte peper
  • Zet een wok op het vuur
  • Bak de spekreepjes aan
  • Fruit de gesnipperde ui en geraspte knoflook mee
  • Voeg na ongeveer 2 minuten het kipfilet mengsel toe
  • Bak het geheel op hoog vuur tot de kipfilet voldoende gegaard is
  • Doe er 4 theelepels groene pesto bij en meng deze er goed door
  • Voeg een flinke scheut witte wijn toe
  • Draai het vuur zacht
  • Leg 3 takjes rozemarijn op het mengsel en laat het geheel een half uur met een niet gesloten deksel op de pan op het vuur staan
  • De alcohol verdampt dan en de smaak van de rozemarijn trekt in het mengsel
  • Haal na een half uur de takjes rozemarijn uit de pan
  • Snij de champignons in kleine partjes en doe ze gelijk in de pan
  • Doe de crème fraiche erdoor
  • En voeg de blaadjes van de tijm en de versgesneden salie toe
  • Het geheel zal wat zuur zijn
  • Voeg daarom een vleugje honing toe tot je denkt
  • Wauwww hemels
  • Zet het geheel op het zachtste pitje
  • En kook ondertussen de pasta die je koos gaar

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt zelf iedere gewenste pasta kiezen
Het is echt een verrukkelijke saus
Het lijkt veel voor 4 personen maar hier schept iedereen meerdere malen op
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta / Saus
Land van herkomst Italië