Romige pastasaus met kipfilet
Zomaar op een dag ontsprongen uit mijn culinaire brein en z'on succes. Iedereen hier vindt het heerlijk.
Ingrediënten
- 250 gram doorregen gerookte spekreepjes
- 800 gram kipfilet
- Olijfolie
- Zout naar smaak
- Flink wat verse gemalen zwarte peper
- 1 grote rode ui
- 3 grote tenen knoflook
- 4 theelepel groene pesto
- Flinke scheut witte wijn
- Verse tijm
- Verse salie
- Verse rozemarijn
- 250 gram champignons
- Groot potje crème fraiche
- Vleugje honing
Instructies
- Snij de kipfilets in blokjes
- Snipper de rode ui
- Rasp de 3 tenen knoflook
- Haal de blaadjes van de tijm (doe de takjes weg)
- Snij de salie fijn
- Doe zout naar smaak over de kipfilet blokjes
- En ruim vers gemalen zwarte peper
- Zet een wok op het vuur
- Bak de spekreepjes aan
- Fruit de gesnipperde ui en geraspte knoflook mee
- Voeg na ongeveer 2 minuten het kipfilet mengsel toe
- Bak het geheel op hoog vuur tot de kipfilet voldoende gegaard is
- Doe er 4 theelepels groene pesto bij en meng deze er goed door
- Voeg een flinke scheut witte wijn toe
- Draai het vuur zacht
- Leg 3 takjes rozemarijn op het mengsel en laat het geheel een half uur met een niet gesloten deksel op de pan op het vuur staan
- De alcohol verdampt dan en de smaak van de rozemarijn trekt in het mengsel
- Haal na een half uur de takjes rozemarijn uit de pan
- Snij de champignons in kleine partjes en doe ze gelijk in de pan
- Doe de crème fraiche erdoor
- En voeg de blaadjes van de tijm en de versgesneden salie toe
- Het geheel zal wat zuur zijn
- Voeg daarom een vleugje honing toe tot je denkt
- Wauwww hemels
- Zet het geheel op het zachtste pitje
- En kook ondertussen de pasta die je koos gaar
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt zelf iedere gewenste pasta kiezen
Het is echt een verrukkelijke saus
Het lijkt veel voor 4 personen maar hier schept iedereen meerdere malen op
Het is echt een verrukkelijke saus
Het lijkt veel voor 4 personen maar hier schept iedereen meerdere malen op