Romige Risotto met Gemengde Paddenstoelen

Romige Risotto met Gemengde Paddenstoelen

Romige Risotto met Gemengde Paddenstoelen

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • hoge pan

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1 klein glas droge witte wijn
  • 100 gram oesterzwammen in plakken
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 grote sjalotten fijngesnipperd
  • 1 eetlepel gehakte kervel of bieslook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mascarpone of crème fraîche
  • 2 stengels bleekselderij in dunne plakken gesneden
  • 100 gram cantharellen eekhoorntjesbrood of andere wilde paddenstoelen, in plakken

Instructies

  • Breng de groentebouillon in een pan aan de kook en laat deze zachtjes pruttelen.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan, voeg de sjalotten toe en bak ze glazig in 2 tot 3 minuten.
  • Voeg de bleekselderij toe en bak nog 2 minuten.
  • Roer de risottorijst erdoor en bak nog 2 minuten.
  • Schenk de witte wijn erbij en kook tot deze is opgenomen.
  • Voeg vervolgens telkens een soeplepel hete bouillon en het gemalen korianderzaad toe.
  • Kook al roerend tot het vocht is opgenomen.
  • Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.
  • De risotto moet vochtig en romig zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de resterende olijfolie in een pan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze regelmatig roerend tot ze zacht zijn.
  • Roer de gebakken paddenstoelen door de risotto.
  • Voeg de mascarpone toe en roer goed door.
  • Verdeel de risotto over voorverwarmde borden.
  • Bestrooi met gehakte kervel of bieslook en geraspte Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de romige risotto met een frisse salade en knapperig brood voor een heerlijke maaltijd.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay vormt een goede aanvulling op de romige textuur en aardse smaken van de risotto met paddenstoelen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch