Romige snijbietsoep met gesmolten kaasblokjes

Romige snijbietsoep met gesmolten kaasblokjes

Deze romige snijbietsoep met gesmolten kaasblokjes is snel klaar, heerlijk verwarmend en vol van smaak. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr belegen kaas eventueel 30+
  • 2 el gehakte koriander vers of diepvries
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr gesneden snijbietblad of spinazie panklaar
  • 6 dl groentebouillon
  • Citroensap
  • Peper versgemalen
  • Rode Spaanse peper 1 stuks
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui

Instructies

  • Pel de ui en knoflook en snipper deze.
  • Hak de rode peper zonder zaadjes fijn.
  • Hak of snijd de snijbiet iets kleiner.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de ui, knoflook, peper en snijbietblad.
  • Voeg koriander, bouillon en citroensap toe.
  • Verwarm de soep en pureer deze met een staafmixer.
  • Maal er wat peper over en voeg zout naar smaak toe.
  • Snijd de kaas in mini-blokjes en schep deze vlak voor het serveren door de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een stuk knapperig volkorenstokbrood en wat extra koriander bovenop.
Wijnadvies:
Combineer deze soep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch