Romige snijbietsoep met gesmolten kaasblokjes
Deze romige snijbietsoep met gesmolten kaasblokjes is snel klaar, heerlijk verwarmend en vol van smaak. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Equipment
- kaasrasp,
- Keukenmes
- soeppan
Ingrediënten
Instructies
- Pel de ui en knoflook en snipper deze.
- Hak de rode peper zonder zaadjes fijn.
- Hak of snijd de snijbiet iets kleiner.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de ui, knoflook, peper en snijbietblad.
- Voeg koriander, bouillon en citroensap toe.
- Verwarm de soep en pureer deze met een staafmixer.
- Maal er wat peper over en voeg zout naar smaak toe.
- Snijd de kaas in mini-blokjes en schep deze vlak voor het serveren door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stuk knapperig volkorenstokbrood en wat extra koriander bovenop. Wijnadvies: Combineer deze soep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Serveer met een stuk knapperig volkorenstokbrood en wat extra koriander bovenop. Wijnadvies: Combineer deze soep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 4 g