Romige spinaziesoep met aardappel
Deze romige spinaziesoep met aardappel is heerlijk zacht van smaak en perfect als voorgerecht of lichte lunch. Klaar in een handomdraai!
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een kookpan.
- Voeg de aardappel en ui toe en smoor tot glazig, niet bruin.
- Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
- Voeg de spinazie toe.
- Voeg groentebouillon, zout, peper, foelie en citroensap toe.
- Pureer de soep met een roerzeef of staafmixer.
- Roer de room erdoor zonder de soep opnieuw te koken.
- Serveer direct in warme soepkommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
|
Garneer met een toefje extra room en wat versgemalen nootmuskaat. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
|
Garneer met een toefje extra room en wat versgemalen nootmuskaat. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g