Romige spinaziesoep met aardappel

Romige spinaziesoep met aardappel

Deze romige spinaziesoep met aardappel is heerlijk zacht van smaak en perfect als voorgerecht of lichte lunch. Klaar in een handomdraai!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote geschilde aardappel
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels citroensap
  • 40 gram boter
  • 450 gram gewassen uitgelekte en fijngehakte spinazie
  • ¾ eetlepel groentebouillon
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • Foelie naar smaak
  • Ruim 1 deciliter room
  • 1 liter water

Instructies

  • Smelt de boter in een kookpan.
  • Voeg de aardappel en ui toe en smoor tot glazig, niet bruin.
  • Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
  • Voeg de spinazie toe.
  • Voeg groentebouillon, zout, peper, foelie en citroensap toe.
  • Pureer de soep met een roerzeef of staafmixer.
  • Roer de room erdoor zonder de soep opnieuw te koken.
  • Serveer direct in warme soepkommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
|

Garneer met een toefje extra room en wat versgemalen nootmuskaat.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch