Rösti met Pompoen

Krokante rösti van aardappel, pompoen en appel, goudbruin gebakken en geserveerd op een rustiek bord met frisse salade – herfstig bijgerecht op houten tafel.

Rösti met Pompoen

Maak deze heerlijke, knapperige rösti met pompoen, perfect als bijgerecht voor iedere gelegenheid. Snel en makkelijk te bereiden!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel fijn geraspt
  • 100 g pompoen fijn geraspt
  • 3 eieren
  • 50 g havermout
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 300 g aardappelen geschild en fijn geraspt
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • traubenkernolie naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
  • Rasp de pompoen en de appel ook fijn.
  • Snijd de sjalot fijn.
  • Meng alle ingrediënten goed in een grote kom.
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Zet met een lepel kleine hoopjes van het mengsel in de pan.
  • Bak de rösti aan beide zijden goudbruin en knapperig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de rösti met een frisse salade of als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch