Rozentaart

Rozentaart

Rozentaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 6 g instant gist
  • 200 ml melk lauwe
  • 80 g suiker
  • 50 g boter
  • 2 tabletjes vitamine C

Vulling:

Glazuur:

  • 50 g poedersuiker
  • eetl water
  • rode kleurstof

Instructies

  • Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar en maak daar een samenhangend deeg van en laat het 30min rijzen.
  • Meng ondertussen de frambozenjam met de amandelspijs.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30x40cm en strijk de vulling erover.
  • Rol het deeg vanaf de lange zijde op en snij het in 3cm dikke stukken.
  • Vet een bakvorm in leg daar de rollen op en laat nog een keer 45min rijzen.
  • Bestrijk de bovenkant met een eitje en bak de rollen in de oven op 200graden
  • Meng de gezeefde poedersuiker met water en de kleurstof doe het in een spuitzak en spuit over de afgekoelde rollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Marokko