Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g bloem
- 6 g instant gist
- 200 ml melk lauwe
- 80 g suiker
- 50 g boter
- 2 tabletjes vitamine C
Vulling:
- 100 g fambozen jam
- 100 g amandelspijs
Glazuur:
- 50 g poedersuiker
- 1½ eetl water
- rode kleurstof
Instructies
- Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar en maak daar een samenhangend deeg van en laat het 30min rijzen.
- Meng ondertussen de frambozenjam met de amandelspijs.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30x40cm en strijk de vulling erover.
- Rol het deeg vanaf de lange zijde op en snij het in 3cm dikke stukken.
- Vet een bakvorm in leg daar de rollen op en laat nog een keer 45min rijzen.
- Bestrijk de bovenkant met een eitje en bak de rollen in de oven op 200graden
- Meng de gezeefde poedersuiker met water en de kleurstof doe het in een spuitzak en spuit over de afgekoelde rollen.