Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 120 gram bloem
- 60 gram brood
- 2 theelepel koekkruimels
- 2 theelepel kaneel
- 2 theelepel nootmuskaat
- 120 gram niervet
- 120 gram basterdsuiker
- 120 gram appels geraspt
- 60 gram citroen gekonfijt
- 60 gram sinaasappelschil gekonfijt
- 2 ei
- 125 gram rozijnen
- 125 gram krenten
- 30 gram gedroogde pruimen
- 30 gram gedroogde abrikozen
- 120 gram amandelen
- ½ citroen
- 1 eetlepel(s) stroop
- 1½ liter bier (donker)
Instructies
- Meng alle ingredienten door elkaar, laat alles een nacht staan, roer het nog eens goed door elkaar en doe er uw gelukwens bij.
- Doe de pudding in de ingevette kom of kommen, leg er folie over.
- Besmeer de folie aan beide zijden met vet om de pudding droog te houden.
- Stoom of kook de pudding in de voorgeschreven tijd; 1 pudding iets langer dan 2.
- Haal de natte folie eraf als de pudding klaar is, doe er dan nieuwe folie over en stoom de pudding op kerstmorgen nog eens 2 a 3 uur.
- Serveren: Met cognacboter, gemaakt van 120 gr boter en 180 gr suiker (tot room kloppen) en 2 eetlepels cognac.
- Tip: Variatie: Gebruik minder kruiden enz. Bewaren: Op een koele plaats.