noel anglais deux

Rozijnen pudding met krenten en abrikozen voor de Kerst

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 60 gram brood
  • 2 theelepel koekkruimels
  • 2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel nootmuskaat
  • 120 gram niervet
  • 120 gram basterdsuiker
  • 120 gram appels geraspt
  • 60 gram citroen gekonfijt
  • 60 gram sinaasappelschil gekonfijt
  • 2 ei
  • 125 gram rozijnen
  • 125 gram krenten
  • 30 gram gedroogde pruimen
  • 30 gram gedroogde abrikozen
  • 120 gram amandelen
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel(s) stroop
  • liter bier (donker)

Instructies

  • Meng alle ingredienten door elkaar, laat alles een nacht staan, roer het nog eens goed door elkaar en doe er uw gelukwens bij.
  • Doe de pudding in de ingevette kom of kommen, leg er folie over.
  • Besmeer de folie aan beide zijden met vet om de pudding droog te houden. 
  • Stoom of kook de pudding in de voorgeschreven tijd; 1 pudding iets langer dan 2.
  • Haal de natte folie eraf als de pudding klaar is, doe er dan nieuwe folie over en stoom de pudding op kerstmorgen nog eens 2 a 3 uur. 
  • Serveren: Met cognacboter, gemaakt van 120 gr boter en 180 gr suiker (tot room kloppen) en 2 eetlepels cognac.
  • Tip: Variatie: Gebruik minder kruiden enz.
    Bewaren: Op een koele plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst