Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 mespuntje zout
- 1 theelepel citroen
- 4 ei
- 400 gram cakemeel
- 1 deciliter melk
- 200 gram rozijnen
- 100 gram sukade
- 1 doosje gekonfijte sinaasappelschillen
- 10 gram boter
- 10 gram bloem
- 30 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de citroenrasp met de mixer tot een licht en luchtig mengsel.
- Klop er een voor een de eieren door.
- Zeef het cakemeel en spatel het in porties met de melk door het botermengsel.
- Schep er de rozijnen, de sukade en de ingesneden sinaasappelschilletjes door.
- Bestrijk de vorm met boter en bestrooi met bloem.
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
- Schakel na 20 minuten de ovenstand terug naar 160 graden en laat de tulband nog 1 uur bakken.
- Controleer met een lange houten prikker, die er in het midden in wordt gestoken en die er droog uit moet komen, of de tulband gaar is.
- Laat 5 minuten buiten de oven rusten en stort de tulband op een rooster om af te koelen.
- Bestrooi met wat poedersuiker.