Rozijnen tulband voor de Kerst

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel citroen
  • 4 ei
  • 400 gram cakemeel
  • 1 deciliter melk
  • 200 gram rozijnen
  • 100 gram sukade
  • 1 doosje gekonfijte sinaasappelschillen
  • 10 gram boter
  • 10 gram bloem
  • 30 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de citroenrasp met de mixer tot een licht en luchtig mengsel. 
  • Klop er een voor een de eieren door.
  • Zeef het cakemeel en spatel het in porties met de melk door het botermengsel. 
  • Schep er de rozijnen, de sukade en de ingesneden sinaasappelschilletjes door.
  • Bestrijk de vorm met boter en bestrooi met bloem.  
  • Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Schakel na 20 minuten de ovenstand terug naar 160 graden en laat de tulband nog 1 uur bakken.
  • Controleer met een lange houten prikker, die er in het midden in wordt gestoken en die er droog uit moet komen, of de tulband gaar is.
  • Laat 5 minuten buiten de oven rusten en stort de tulband op een rooster om af te koelen.
  • Bestrooi met wat poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst