Recepten

Rozijnentrio

Rozijnentrio

Snel te maken
Recept categorieën Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Aller Hande
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.
  • Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is.
  • Breek het ei boven een apart schaaltje.
  • Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten.
  • Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag.
  • Roer weer tot het een glad beslag is.
  • Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
  • Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag.
  • Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
  • Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden.
  • Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel.
  • Zo blijven ze lekker warm.
  • Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over vier borden.
  • Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept