Rucolabouillonfondue met spiesjes

Rucolabouillonfondue met spiesjes

AllerHande november 2003 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak paglia e fieno verse dunne lintpasta, 250 g
  • l kippenbouillon van tablet
  • 1 zak rucola sla, 75 g
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepel(s) groene pesto
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 2-3 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Lintpasta in ruim water met zout in 3 minuten net niet beetgaar koken.
  • In vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Intussen bouillon aan de kook brengen.
  • Rucola en bosuitjes in grove stukken snijden en door hete bouillon roeren.
  • Na 3 minuten rucola en bosuitjes met staafmixer of in blender pureren.
  • Dipsaus roeren van pesto en mayonaise.
  • Bouillon en dipsaus op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
  • Bouillon overscheppen in fonduepan en met lintpasta, spiesjes (zie diptips) en dipsaus op tafel zetten.
  • Spiesjes in hete bouillon zetten en in paar minuten gaar laten worden.
  • Na maaltijd pasta over vier kommen verdelen en rucolabouillon erop schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak spiesjes van biefstuk met grove vierseizoenenpeper, gele paprika en basilicum;kipfilethaasjes met pesto en champignons; cocktailgarnalen en stukjes stoneleek of dunne prei;gehaktballetjes met Italiaanse kruiden en cherrytomaatjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Pasta