Russische zalmpasteitjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes
  • 1 blikje rode zalm
  • 4-6 champignons
  • 1 ½ dl bouillon
  • 1 flinke mespunt mierikswortel geraspte
  • enkele theelepels citroensap
  • 25 gram boter
  • 20 gram bloem
  • ½ dl room

Instructies

  • Laat de zalm uitlekken, verwijder zorgvuldig alle graatjes en vellen, verdeel de zalm in stukken.
  • Snijd de champignons in plakjes en laat er in de bouillon even de kook over komen.
  • Laat de mierikswortel enkele minuten weken in citroensap.
  • Smelt de boter, roer de bloem erdoor en giet er geleidelijk en al roerend de bouillon en de room bij tot het geheel tot een dikke saus bindt.
  • Roer de plakjes champignons, de mierikswortel met citroensap en de stukjes zalm erdoor.
  • Verdun eventueel de saus met nog wat bouillon en room als deze te dik is.
  • Verwarm de pasteitjes in de oven en vul ze met de warme saus.
  • Versier eventueel met een plakje hardgekookt ei en wat peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Rusland