Russische zalmpasteitjes
Ingrediënten
- 4 pasteibakjes
- 1 blikje rode zalm
- 4-6 champignons
- 1 ½ dl bouillon
- 1 flinke mespunt mierikswortel geraspte
- enkele theelepels citroensap
- 25 gram boter
- 20 gram bloem
- ½ dl room
Instructies
- Laat de zalm uitlekken, verwijder zorgvuldig alle graatjes en vellen, verdeel de zalm in stukken.
- Snijd de champignons in plakjes en laat er in de bouillon even de kook over komen.
- Laat de mierikswortel enkele minuten weken in citroensap.
- Smelt de boter, roer de bloem erdoor en giet er geleidelijk en al roerend de bouillon en de room bij tot het geheel tot een dikke saus bindt.
- Roer de plakjes champignons, de mierikswortel met citroensap en de stukjes zalm erdoor.
- Verdun eventueel de saus met nog wat bouillon en room als deze te dik is.
- Verwarm de pasteitjes in de oven en vul ze met de warme saus.
- Versier eventueel met een plakje hardgekookt ei en wat peterselie.