Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eieren
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram cacao
- zout
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepel chocoladelikeur
- 150 gram abrikozenjam
- 2 eetlepels water of kirsch
- 75 gram pure chocolade
- 80 gram poedersuiker
- 2 eetlepels water
Instructies
- Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%), smeer er een vorm van 22 cm doorsnee mee in en bestrooi deze met paneermeel.
- Roer er met een garde de rest van de boter, de eieren, de suiker, de cacao, zout en het bakmeel door en maak het beslag met de likeur iets dunner.
- Vul de ingevette vorm met het beslag en bak de taart in 10 minuten op MIDDEN (50%).
- Laat de taart ondersteboven afkoelen en snijd hem horizontaal door.
- Verdun de abrikozenjam met het water of de kirsch en verwarm de jam 30 seconden op HOOG (100%).
- Smeer de onderste helft van de taart in met de jam, leg de bovenste helft terug en smeer nu zowel de boven- als de zijkanten met de jam in.
- Laat de jam afkoelen.
- Breek de chocolade in een schenkkan, voeg de poedersuiker en de andere 2eetlepels water toe en verwarm dit 40 seconden op HOOG (100%).
- Smeer de taart hiermee in en laat hem in de koelkast verder opstijven.