Sachertorte van Astrid Veltman

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram cacao
  • zout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepel chocoladelikeur
  • 150 gram abrikozenjam
  • 2 eetlepels water of kirsch
  • 75 gram pure chocolade
  • 80 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water

Instructies

  • Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%), smeer er een vorm van 22 cm doorsnee mee in en bestrooi deze met paneermeel.
  • Roer er met een garde de rest van de boter, de eieren, de suiker, de cacao, zout en het bakmeel door en maak het beslag met de likeur iets dunner.
  • Vul de ingevette vorm met het beslag en bak de taart in 10 minuten op MIDDEN (50%).
  • Laat de taart ondersteboven afkoelen en snijd hem horizontaal door.
  • Verdun de abrikozenjam met het water of de kirsch en verwarm de jam 30 seconden op HOOG (100%).
  • Smeer de onderste helft van de taart in met de jam, leg de bovenste helft terug en smeer nu zowel de boven- als de zijkanten met de jam in.
  • Laat de jam afkoelen.
  • Breek de chocolade in een schenkkan, voeg de poedersuiker en de andere 2eetlepels water toe en verwarm dit 40 seconden op HOOG (100%).
  • Smeer de taart hiermee in en laat hem in de koelkast verder opstijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Gebak / Magnetron koken