Safaid Channe
Ingrediënten
- 4 koppen kikkererwten gekookte
- 1 kop kookvocht van kikkererwten
- ¼ kop olie
- 2 koppen uien fijngehakte
- 2 theelepel knoflook gehakte
- 2 eetlepels gember fijngehakte verse
- 2 theelepel gemalen koriander
- ⅓ theelepel gemalen kardemom
- 1½ theelepel citroensap
- ¼ theelepel rode peper
- ¼ theelepel zwarte peper
- 1 tomaat gehakte
- 1 theelepel zout
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 5 minuten.
- Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg alle kruiden en het citroensap toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg het kookvocht, zout en 1½ dl water toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.
- Voeg kikkererwten toe en kook nog 10 minuten met de deksel op de pan.
- Serveer gegarneerd met uisliertjes en groene chilipepers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er naan bij.
1 kop = maatbeker 2.4 dl inhoud.