Sajoen toemis andijvie

Gekruiden andijvie met vlees en garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 200 gram varkensvlees
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 fijngesneden ui
  • 100 gram garnalen
  • 1 eetlepel(s) chinese ketjap
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 3 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Olie heet maken en de ketjap hierin schroeien, direct daarna het vlees, uien, knoflook en ve-tsin toevoegen en ca. 4 min. laten fruiten.
  • Dan de garnalen met wat peper en zout en een kopje water erbij.
  • Zodra alles kookt, gaat de andijvie erbij en goed doormengen.
  • Het vuur wordt gedoofd.
  • De pan blijft heet genoeg om de andijvie gaar, maar knapperig te houden.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van andijvie kan ook chinese kool gebruikt worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië