Sajoen toemis andijvie
Gekruiden andijvie met vlees en garnalen
Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 200 gram varkensvlees
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 fijngesneden ui
- 100 gram garnalen
- 1 eetlepel(s) chinese ketjap
- 1 theelepel ve-tsin
- 3 eetlepel(s) olie
Instructies
- Olie heet maken en de ketjap hierin schroeien, direct daarna het vlees, uien, knoflook en ve-tsin toevoegen en ca. 4 min. laten fruiten.
- Dan de garnalen met wat peper en zout en een kopje water erbij.
- Zodra alles kookt, gaat de andijvie erbij en goed doormengen.
- Het vuur wordt gedoofd.
- De pan blijft heet genoeg om de andijvie gaar, maar knapperig te houden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van andijvie kan ook chinese kool gebruikt worden.