Sajoen toemis lodeh oedang

Gekruiden groenten met garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 1 aubergine in schijfjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 groene lomboks
  • 100 gram witte kool
  • 4 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • 1 schijfje laos
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • ¾ liter melk
  • zout

Instructies

  • Snijd de uien in ringen, de knoflook in schijfjes.
  • Maak de laos en lomboks zo fijn mogelijk.
  • Fruit dit alles met de trassi in de boter lichtbruin.
  • Doe er dan de grof gesneden groenten bij en bak het geheel even op.
  • Blus het dan met de melk, voeg de garnalen en het zout toe en kook dit tot de groenten gaar zijn.
  • Maak het gerecht op smaak af met ketjap
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië