Sajoer Bayem

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram Spinazie
  • 2 Tomate
  • 1 Ui “bawang” genoemd, “bawang merah” is rode ui)
  • 1 teen Knoflook men noemt dit in het maleis “bawang putih”, witte ui.
  • 1 liter Bouillon voor de vegetariers uiteraard groentebouillon)
  • ½ theelepel Laos
  • ½ theelepel Temoekoentji
  • 1 Daon Salam

Instructies

Harus bekerja! (We moeten aan het werk!)

  • Ontvel (indien gewenst) de tomaten en snijd deze klein.
  • Verhit de bouillon (niet laten koken, zachtjes borrelen!) en doet hierin de tomaten en de bumbu (d.m.v. oeleken) van de ui, knoflook en de kruiden (bumbu hoeft nu niet gebakken te worden, kan gelijk in de bouillon).
  • Salamblad ook toevoegen.
  • Was de spinazie en doop deze in de hete bouillon (even meekoken) en haal deze met een schuimspaan er weer uit.
  • De spinazie opdienen in een diepe kom met wat bouillon erbij.
  • Of een kom vullen met wat witte rijst en hierover de spinazie draperen en bouillon bijvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------