Sajoer Godok santen

Gekruiden groenten met garnalen en santen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram witte kool in stukjes
  • 6 petehbonen in reepjes
  • 1 grote aubergine
  • 1 stukje trassi
  • 4 kleine tomaten in partjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 3 kopjes dunne santen
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 100 gram garnalen in stukjes
  • 3 blaadje(s) djeroek poeroet
  • ½ theelepel ve-tsin
  • 2 rode lomboks in dunne ringen
  • kopje dikke santen
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djahé
  • 3 kemiries fijngestampt zout

Instructies

  • Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook. Als de uien bruin zijn, doe er dan de petehbonen, lombok en
  • djeroek poeroet bij. Zet het vuur laag en giet er dan de dunne santen bij. Als het begint te koken dan
  • de garnalen. Aubergine (in dobbelstenen), kool, gehalveerde bonen, ketoembar, djah), ve-tsin, kemirie
  • en zout erbij. Indien de kool en bonen half gaar zijn, de tomaten en dikke santentoevoegen. Nog even
  • laten doorsudderen. Serveer met witte rijst, een vleesgerecht, kipgerecht en sambal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië