Sajoer Godok santen
Gekruiden groenten met garnalen en santen
Ingrediënten
- 150 gram witte kool in stukjes
- 6 petehbonen in reepjes
- 1 grote aubergine
- 1 stukje trassi
- 4 kleine tomaten in partjes
- 150 gram sperziebonen
- 3 kopjes dunne santen
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 grote ui in dunne ringen
- 100 gram garnalen in stukjes
- 3 blaadje(s) djeroek poeroet
- ½ theelepel ve-tsin
- 2 rode lomboks in dunne ringen
- 1½ kopje dikke santen
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djahé
- 3 kemiries fijngestampt zout
Instructies
- Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook. Als de uien bruin zijn, doe er dan de petehbonen, lombok en
- djeroek poeroet bij. Zet het vuur laag en giet er dan de dunne santen bij. Als het begint te koken dan
- de garnalen. Aubergine (in dobbelstenen), kool, gehalveerde bonen, ketoembar, djah), ve-tsin, kemirie
- en zout erbij. Indien de kool en bonen half gaar zijn, de tomaten en dikke santentoevoegen. Nog even
- laten doorsudderen. Serveer met witte rijst, een vleesgerecht, kipgerecht en sambal.