Sajoer Kerrie Bogor

gekruiden groenten met vlees en kerrie
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram varkensvlees blokjes
  • 1 blaadje(s) salam
  • 1 theelepel laos
  • 1 handvol bloemkool stukjes
  • 5 worteltjes in schijfjes
  • 2 blokjes aardappels
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) kerrie
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Trek ca. 1 liter bouillon van het vlees met de salam.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook en kerrie.
  • Goed vermengen.
  • Doe dit bij de bouillon en roer goed door.
  • Kook de groenten en aardappelen met wat zout bijna gaar en laat ze uitlekken.
  • Schep de groenten dan door de kerrie-massa en maak af met wat peper.
  • Nog ca. 10 min. laten door sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië