Sajoer kerrie
Ingrediënten
- 100 gram garnalen
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 200 gram boontjes in stukjes
- 200 gram witte kool in stukjes
- ½ theelepel djahé
- ½ theelepel laos
- 2 theelepel kerrie
- ½ theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten
- 1 kopje santen
- ½ liter bouillon
- 3 aardappels in blokjes
- 6 worteltjes in schijfjes
- sambal oelek
- melk
- zout
- citroensap
Instructies
- Fruit in wat olie de ui, knoflook, kerrie, ketoembar, laos, djahé, djinten, wat sambal en de garnalen.
- Voeg daarna de bouillon, groenten en de santen (melk) toe. Laat dit zachtjes koken.
- Maak het verder af met wat zout en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
De stukjes aardappel niet te zacht laten worden.