Sajoer kerrie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 gram boontjes in stukjes
  • 200 gram witte kool in stukjes
  • ½ theelepel djahé
  • ½ theelepel laos
  • 2 theelepel kerrie
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinten
  • 1 kopje santen
  • ½ liter bouillon
  • 3 aardappels in blokjes
  • 6 worteltjes in schijfjes
  • sambal oelek
  • melk
  • zout
  • citroensap

Instructies

  • Fruit in wat olie de ui, knoflook, kerrie, ketoembar, laos, djahé, djinten, wat sambal en de garnalen.
  • Voeg daarna de bouillon, groenten en de santen (melk) toe. Laat dit zachtjes koken.
  • Maak het verder af met wat zout en citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

De stukjes aardappel niet te zacht laten worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië