Sajoer tjampoer van de Koninklijke Marine

Gekruiden groenten met vlees en gernalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensvlees stukjes
  • ¼ witte kool in kleine stukjes
  • 6 worteltjes in schijfjes
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 150 gram garnalen fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 theelepel laos
  • 1 ei
  • 1 kopje fijne vermicelli
  • wat bladselderie fijngesneden
  • wat prei fijngesneden
  • zout
  • peper

Instructies

  • Trek van het vlees 1 liter bouillon.
  • Voeg nog 1 bouillonblokje toe.
  • Klop het ei en vermeng het met de garnalen, bloem, zout en peper.
  • Maak hier balletjes van.
  • Bak de balletjes in hete olie krokant en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Fruit verder in wat olie de knoflook en de laos en doe dit tezamen met de groenten in de bouillon.
  • Ook de vermicelli toevoegen.
  • Laat alles ca. 15 min. sudderen.
  • Doe er dan de balletjes bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vis / Vlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië