Sajoer toemis katjang pandjang

gekruiden boontjs met gernalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensvlees
  • 50 gram garnalen
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 fijngesneden uien
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 theelepel laos
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 kopje santen
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Instructies

  • De blokjes vlees vooraf kruiden met wat zout, peper,nootmuskaat en laos.
  • Trek in 1 liter water bouillon van het vlees (de blokjes moeten erg klein zijn).
  • De boontjes kan men intussen half gaar koken en laten uitlekken.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook en de trassi.
  • Doe er dan de garnalen bij. Is het vlees gaar, doe er dan het gefruite garnalen mengsel bij.
  • Daarna de uitgelekte boontjes.
  • Op een klein vuur ca. 15 min. met de santen laten koken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus / Varkensvlees / Vis / Vlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië