Geitenkaas Salade met Haverbrood en Appelstroopdressing
Deze lekkere en makkelijke salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop is binnen mum van tijd klaar!
Ingrediënten
- 1 zak sla naar keuze
- 1 stuk geitenkaas
- 2 sneetjes haverbrood glutenvrij alternatief kan worden gebruikt
- Handje gehalveerde tomaten
- ¼ komkommer in kleine stukjes gesneden
- Handje dun gesneden radijs
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de sla in een grote kom en voeg de gesneden groenten toe.
- Breek het haverbrood in stukjes en voeg het toe aan de salade.
- Plaats de geitenkaas op een bordje in de voorverwarmde oven en verwarm gedurende ongeveer 5 minuten tot het zacht wordt.
- Ondertussen, maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen en verwarm het lichtjes in een steelpannetje.
- Zodra de appelstroop vloeibaar is geworden, haal je de dressing van het vuur.
- Giet de dressing in een leuk schaaltje en serveer naast de salade.
- Verdeel de warme geitenkaas over de salade en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade met geitenkaas en appelstroopdressing combineert goed met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g