Geitenkaas Salade met Haverbrood en Appelstroopdressing

Deze lekkere en makkelijke salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop is binnen mum van tijd klaar!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak sla naar keuze
  • 1 stuk geitenkaas
  • 2 sneetjes haverbrood glutenvrij alternatief kan worden gebruikt
  • Handje gehalveerde tomaten
  • ¼ komkommer in kleine stukjes gesneden
  • Handje dun gesneden radijs
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de sla in een grote kom en voeg de gesneden groenten toe.
  • Breek het haverbrood in stukjes en voeg het toe aan de salade.
  • Plaats de geitenkaas op een bordje in de voorverwarmde oven en verwarm gedurende ongeveer 5 minuten tot het zacht wordt.
  • Ondertussen, maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen en verwarm het lichtjes in een steelpannetje.
  • Zodra de appelstroop vloeibaar is geworden, haal je de dressing van het vuur.
  • Giet de dressing in een leuk schaaltje en serveer naast de salade.
  • Verdeel de warme geitenkaas over de salade en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze salade met geitenkaas en appelstroopdressing combineert goed met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch