Salade van gebakken kabeljauwwangen en gekookt spek

Salade van gebakken kabeljauwwangen en gekookt spek

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dikke plakken gerookt spek van ± 1 cm
  • 2 kabeljauwwangen
  • boter
  • 3 eetlepels sherry-azijn
  • 2 eetlepels lente-uitjes gesnipperde of bieslook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de sla en laat uitlekken.
  • Kruid met peper en zout, meng er de olijfolie door en verdeel de sla over de 4 borden.
  • Haal het zwoerd van het spek en snijd het in dunne reepjes.
  • Smelt in een pan een klontje boter en bak daarin de kabeljauwwangen en het spek gaar.
  • Blus af met de sherry-azijn.
  • Schik de kabeljauwwangen en het spek op de salade, overgiet met de warme vinaigrette en bestrooi met wat fijngesnipperde lente-uitjes of bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

De kabeljauwwangen kunt u vervangen door lottewangen (duurder) of roggewangen (goedkoper).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis