Salami-envelopjes

Salami Envelopjes met Italiaanse Groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries, pakje à 10 plakjes
  • 150 g salamiworst
  • 250 g Italiaanse groentemix bijvoorbeeld paprika, courgette, ui
  • 2 eetlepels gemalen belegen kaas

Instructies

  • Laat het bladerdeeg eerst ontdooien en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de salamiworst in kleine blokjes.
  • Bak de salamiblokjes in een grote pan of wok gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de Italiaanse groentemix toe aan de pan en roerbak deze ongeveer 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes.
  • Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met een vork goed aan.
  • Maak met de tanden van de vork een leuk patroon.
  • Bestrijk de flapjes met een beetje water met behulp van een kwastje en strooi de gemalen kaas erover.
  • Leg de envelopjes op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 20 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Serveer warm en geniet van deze heerlijke salami envelopjes met Italiaanse groenten!

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze salami envelopjes zijn zowel warm als koud lekker, ideaal als hapje bij feestjes of als snack.
  • Je kunt variëren met de vulling door bijvoorbeeld andere groenten toe te voegen, zoals champignons of spinazie.
 

Wijnadvies:

Deze salami envelopjes met Italiaanse groenten passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé. De levendige smaken van de groenten en de hartige salami worden mooi aangevuld door de fruitige tonen van de wijn, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Warme hapjes