Sambal Babjak 1

Gebakken Sambal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 verse rode lomboks
  • 3 grote uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 stukjes trassi
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel laos
  • 1 stengel sereh
  • 10 kemirienoten
  • olie

Instructies

  • Snij de lomboks in kleine stukjes en deel de kemiries in vieren.
  • Maak dit samen fijn met de trassi, ui en de knoflook.
  • Het beste hiervoor is een vleesmolen.
  • In ieder geval moet het erg fijn zijn.
  • Doe 2 kopjes olie in een juspan en fruit het geheel met de laurierblaadjes, laos en sereh op een middelmatig vuur.
  • Goed blijven omroeren zodat het niet aanbakt.
  • Temper het vuur en proef af en toe.
  • Wil men meer maken, dan meer lombok, uien, trassi en knoflook gebruiken.
  • Na verloop van tijd is de olie goed ingetrokken en de sambal is klaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië