Sambal bawang 1

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot sambal oelek 750 gram
  • 5 grote uien fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel laos
  • 1 stengel sereh
  • 2 blaadjes salam
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 10 kemirienoten geraspt
  • 1 eetlepel ketoembar

Instructies

  • Maak uien en knoflook fijn.
  • Vermeng dit met de rest.
  • Giet in een juspan een ½ kopje olie en laat de olie goed warm worden.
  • Zet het vuur laag en doe het mengsel in de pan, roer af en toe en laat de zoute smaak verdwijnen.
  • Is de zoute smaak nog aanwezig, voeg dan nog suiker bij.
  • Goed laten indikken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië