Sambal boeboek kering
Droge sambal
Ingrediënten
- 200 gram ebbi
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 5 tenen knoflook fijngehakt
- 1 theelepel kentjoer
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 1 theelepel trassi zout
- 1 eetlepel(s) witte suiker
- 3 eetlepel(s) olie
Instructies
- Rooster de gedroogde garnalen en stamp of maal ze fijn.
- Ook de kruiden stampt men fijn, waarna alle ingrediënten vermengd worden.
- Maak de olie heet
- Haal de pan van het vuur en roer de gestampte massa er doorheen.
- Draai het vuur op z’n laagst of gebruik een sudderplaatje.
- Zet de pan er weer op en roer de sambal nog 2 à 3 min. goed door.
- Laat hem dan op een bord goed afkoelen en verwijder eventuele restjes djeroek poeroet.
- Doe de sambal in een goed afgesloten jampot.
Magnetron:
- Verwarm 3 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
- Roer de gestampte massa erdoor en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 50%.