Sambal boeboek kering

Droge sambal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram ebbi
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kentjoer
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 theelepel trassi zout
  • 1 eetlepel(s) witte suiker
  • 3 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Rooster de gedroogde garnalen en stamp of maal ze fijn.
  • Ook de kruiden stampt men fijn, waarna alle ingrediënten vermengd worden.
  • Maak de olie heet
  • Haal de pan van het vuur en roer de gestampte massa er doorheen.
  • Draai het vuur op z’n laagst of gebruik een sudderplaatje.
  • Zet de pan er weer op en roer de sambal nog 2 à 3 min. goed door.
  • Laat hem dan op een bord goed afkoelen en verwijder eventuele restjes djeroek poeroet.
  • Doe de sambal in een goed afgesloten jampot.

Magnetron:

  • Verwarm 3 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
  • Roer de gestampte massa erdoor en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 50%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië