Sambal Boet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 rode lomboks zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 5 gepofte kemiries
  • 1 stukje asem 3 walnoten groot
  • 1 theelepel trassi
  • 3 theelepel javaanse suiker
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel laos
  • 1 mespuntje kentjoer
  • zout

Instructies

  • Haal de pitten uit de asem.
  • Wrijf asem met kemirie, trassi, knoflook, ketoembar, laos, kentjoer met het zout en de helft van de suiker tot een brij.
  • Voeg dan de fijngesneden lombok toe en wrijf deze mee.
  • Doe, wanneer alles een homogene massa geworden is, de rest van de suiker erbij en meng tot hij is opgelost.
  • Niet alle suiker tegelijk toevoegen want dit geeft moeilijkheden met het wrijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is een bijzonder geurige en milde sambal en is in een afgesloten pot in de koelkast lang houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië