Sambal Goreng betawi asem manis

gekruiden kip of varkenvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip à 1200 gram
  • 750 gram varkensvlees
  • 5 rode lomboks fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) asemwater
  • 2 eetlepel(s) trassiwater
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • ½ kopje azijn
  • zout

Instructies

  • Wrijf de kip of vlees (in stukken) met zout in en in olie bakken.
  • De kruiden mengen met het vleesvocht en over de kip of vlees gieten.
  • Samen laten doorkoken totdat het ingedikt is.
  • Daarna de suiker en azijn er door heen roeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië