Sambal Goreng boontjes van de Koninklijke Marine

Gekruiden boontjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram sperzieboontjes
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepel bruine basterdsuiker
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Fruit in olie de uien, knoflook, sambal, trassi en de bruine suiker.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe.
  • De bonen niet helemaal gaar laten koken.
  • Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen.
  • Daarna een kopje melk of ⅛ blok santen erbij.
  • Op een klein vuur ca. 30 min. laten door sudderen.
  • Bij de boontjes kan ook wat gehakt, nasivlees of stukjes dungesneden spek toegevoegd worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Indonesië