Sambal Goreng godok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ½ blok santen
  • 500 gram boontjes
  • 4 groene lomboks
  • 2 uien
  • 100 gram petehbonen

Kruiden:

  • 2 gesnipperde uien
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 gekookte rode lomboks
  • 2 schijfjes laos
  • 1 theelepel trassi
  • zout
  • suiker

Instructies

  • Snijd de boontjes, groene lomboks, de twee uien en petehbonen heel fijn en wrijf de kruiden zo fijn mogelijk.
  • Fruit de kruiden in 2 eetlepels olie, blus het af met zoveel water, dat de groenten erin gaar kunnen koken.
  • Als de groenten gaar zijn, de santen en garnalen toevoegen en het gehele mengsel nog 5 min. laten doorkoken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië